Proiect

Proiect reînfiinţare FC Argeş

Situaţia actuală a FC Argeş:

FC Argeş a intrat in faliment din vara anului 2013. La ora actuală nu mai există nimic la echipă, este dezafiliată de la FRF şi are datorii de 2 milioane de euro. Patrimoniul echipei (sediul clubului, cantonamentul şi autocarul) sunt la Fundaţia „FCArgeş 1953”, care la ora actuală este reprezentată de persoane din partea lui Penescu.

Vara trecuta s-a propus continuarea proiectului SCM Argeş Piteşti, să fie preluat ulterior brandul FC Argeş, dar nu s-a concretizat din cauza autorităţilor locale, care nu au ţinut cont de părerile suporterilor şi mai ales a unei persoane care a făcut istorie la FC Argeş, Constantin Stroe. SCM Argeş a rămas o echipă a primăriei, fără obiectiv şi nesusţinută de nimeni, iar de câteva luni de zile, de cand a apărut varianta cu FC Clinceni, SCM a fost părăsită, jucătorii nemaifiind plătiţi.

Primăria s-a asociat cu FC Clinceni, echipa care îşi va schimba denumirea în FC Academica Argeş şi va disputa la Piteşti doar meciurile oficiale, pregătirea făcându-se în comunele ilfovene. Nu există nicio legătură cu FC Argeş! Nu s-a discutat cu suporterii sau fostele glorii. Această echipă nu ne reprezintă, nici măcar nu se antrenează aici. Au contract cu Primăria Piteşti pe 2 ani, şi poate pleca oricând. Legat de brand, cei din conducerea Clincenului au afirmat că Primăria le-a promis că se va ocupa de acest aspect. După semnarea contractului, primarul Pendiuc a declarat că „imagistic şi jurnalistic va fi tot FC Argeş”. Este, deci destul de clar că nu se va stresa prea mult pentru obţinerea brand-ului.

Prin această combinaţie (a se citi ţigăneală), primarul crede că a rezolvat problema fotbalului la Piteşti şi va scăpa de apostrofările fanilor. Vrea să facă uitată echipa FC Argeş. Nu îi pasă că a distrus o istorie întreagă. FC Argeş a fost ambasador al judeţului. E normal ca judeţul Argeş şi oraşul Piteşti să fie reprezentat în fotbal de comuna Clinceni? De ce s-a renunţat aşa uşor la ideea de a merge cu o echipă din Pitesti, care a început din ultimul eşalon. Cei de la Clinceni, dacă îşi doreau aşa de mult să facă echipă la Piteşti, puteau să vină să investească în SCM. Primarul dă exemplu pe CSU Craiova, dar uită că acolo este o echipă din Craiova, nu din vreo comună, iar organizarea este impecabilă.

Viceprimarul Ionică spune că era greu să mai pornim acum cu o echipă în Liga 5, dar uită că e preşedinte la o echipă din liga 3.

În ceasul cel mai greu al istoriei noastre, am socotit că nu existǎ decât o singură cale pentru salvarea de la o catastrofă totală: asumarea ducerii mai departe a numelui şi a tradiţiei reprezentate de FC Argeş de cǎtre adevǎraţii suporteri, de cǎtre gloriile care au scris pagini de istorie. Am socotit cǎ trebuie sǎ ne delimitǎm de promisiunile amǎgitoare şi mincinoase şi de inconsecvenţa celor care fie înfiinţeazǎ echipe noi pentru a le abandona ulterior, fie încearcǎ sǎ metamorfozeze cluburi anonime, urmǎrind în mod ruşinos sǎ ne pǎcǎleascǎ cum cǎ este alb ceea ce cu toţii vedem de fapt cǎ este negru. Aşadar, suporterii şi fostele glorii s-au unit cu toţii într-un gând, înţelegând cǎ nu mai existǎ altǎ cale decât a porni de jos, cu un proiect nou, având ca principal scop revigorarea fotbalului argeşean şi preluarea a tot ceea ce a însemnat FC Argeş: nume, tradiţie, siglǎ, istorie, palmares, patrimoniu, suporteri.

Nu vrem ca Piteştiul să fie o gară pentru alte echipe. Trebuie să ne implicăm şi să ducem mai departe istoria şi tradiţia Argeşului, echipă care ne-a dăruit atâtea bucurii. A venit momentul să dovedim că suntem capabili să îi redăm viaţă.

Unica soluţie pe care am găsit-o, şi pe care o vom adopta este reînfiinţarea clubului FC Argeş, să pornim de jos (din Liga 4 ), club bazat pe suporterii săi, care împreună cu foştii jucători şi alte persoane care apreciază aceasta echipă, o vor susţine financiar.

Avem alǎturi de noi pe cei care au pus umǎrul la performanţele acestui club: Viorel Moiceanu, Relu Ancuţa, Mihai Zanfir, Jean Vlǎdoiu, Ilie Bǎrbulescu, Bogdan Argeş Vintilǎ, Jean Barbu, Vali Nǎstase, Paul Ciobanu. Oricare fost fotbalist este bine venit sǎ se alǎture proiectului.

Avem exemple la Timişoara, Sibiu şi Arad, unde suporterii au reuşit. Din punct de vedere al numărului de suporteri, nu suntem la nivelul celor de la Timişoara, dar faţă de ei avem un atuu: foarte mulţi foşti fotbalişti cunoscuţi, care ne-au promis că ne vor sprijini în acest proiect.

Suntem constituiţi ca Asociatie Sportivă. Numele nostru este A.S. FC Arges Pitesti 1953, sprijinit prin Asociaţia Fan Club FC Argeş.

Pe parcurs, va trebui să constituim un club sportiv, cu care ne vom afilia la FRF, şi o să luptăm pentru recuperarea patrimoniului şi brandului.

Patrimoniul: Fundaţia FC Argeş 1953 (sediu, cantonament, autocar) – acţionăm pentru a prelua acest patrimoniu,cu ajutorul unor juristi si avocati care si ei, iubesc FC Argeş.

 

arges-logoO să folosim prima stema a Argeşului, folosită încă din 1968.

Stadion – o să jucăm pe stadionul din Ştrand, acolo unde a jucat FC Argeş prima dată.

Suporterii – va trebui o mare implicare din partea noastră, atât ca activitate de peluză, cât şi financiar. Sunt mulţi suporteri cărora le e dor de echipă, iar acum este cel mai bun moment să-şi dovedească ataşamentul.

Vom realiza carduri de membru fondator.

Vom monta cutii pentru donaţii la meciuri, şi poate chiar un bilet de intrare cu preţ modic.

Foştii jucători – ne vor ajuta pentru promovarea proiectului, dar se vor regăsi şi ca parte a clubului (conducere, staff etc.)

Marketing – vom avea nevoie de o organizare perfectă, mulţi fani doresc produse cu însemnele clubului, dar nu se mai găsesc de ani buni. Se pot realiza venituri importante la bugetul clubului.

Lotul de jucători va fi format din tineri care vor să reprezinte FC Argeş, chiar şi foşti jucători.

Evenimente – vom organiza diferite meciuri cu foste glorii, strângeri de fonduri, licitaţii etc.

Sponsori – trebuie atraşi în acest cât mai mulţi oameni de afaceri, firme, în ideea reînfiinţării FC Argeş. Nu e nevoie neapărat de sume mari, sunt binevenite şi colaborările (farmacii, restaurante, baruri etc.)

 

Venituri:

  • Cotizaţii lunare
  • Carduri
  • Donaţii
  • Organizări evenimente, licitaţii
  • Produse promoţionale
  • Bilete la meciurile de acasă
  • Cutii de donaţii
  • Sponsori: produse, servicii sau bani

Sponsori

Parteneri

Parteneri Media

Acesta este site oficial al FC Argeş Piteşti 1953. ©2018 Toate drepturile sunt rezervate.