campioana

11 mai 2016. Stadionul din Ştrand e aproape plin, a venit multă lume cu speranţa că FC Argeş va face pasul decisiv pentru câştigarea campionatului. Din păcate, prestaţia echipei noastre nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, iar la finalul partidei a trebuit să ne recunoaştem înfrânţi. 0-1 cu Unirea Bascov, echipa care a preluat conducerea în clasament, cu 3 puncte avantaj. Calculele deveniseră destul de simple: FC Argeş trebuia să câştige toate cele 5 meciuri până la final, inclusiv returul cu „urşii” din Bascov.

11 iunie 2016. Stadionul din Bradu găzduieşte „finala campionatului”. Diferenţa dintre cele două echipe s-a micşorat la un singur punct, dar alb-violeţii aveau nevoie de victorie. Bascovul se mulţumea şi cu un punct, iar acest lucru i-a costat. Jucătorii piteşteni au ştiut că e nevoie de dăruire maximă pentru a izbăvi, iar jocul prestat a fost excelent. Golurile lui Edi Călin, Dragoş Prodan (2) şi Andrei Pătrănoiu i-au răpus pe bascoveni, iar FC Argeş a devenit campioana judeţului Argeş, şi merge la barajul de promovare în Liga a III-a.

Un vis început în vara lui 2014 este aproape de a deveni realitate: revenirea Argeşului în fotbalul profesionist. Victoria de astăzi a fost doar primul pas. Ne aşteaptă o dublă întâlnire cu echipa campioană a judeţului Olt, Recolta Stoicăneşti.

A fost un an foarte greu, cu multe piedici, dar până la urmă s-a terminat cu bine. Le mulţumim tuturor celor ce ne-au fost alături, dar şi celor ce ne sunt împotrivă, pentru că ne-au motivat şi ne-au ambiţionat. Mulţumim adversarilor pentru că, fără ei, nu exista această competiţie şi fotbalul curat, jucat de plăcere. Mulţumim băieţilor, pentru că asta e munca lor şi au făcut-o perfect. Mulţumim antrenorilor ce au contribuit, fiecare, la acest loc meritoriu de la final: Iulian Tameş, Adrian Dulcea şi Vali Năstase.

Vă mulţumim vouă, suporterilor, pentru că FC Argeş trăieşte prin voi şi nu prin hârtii la OSIM sau prin dictatura vreunui primar sau patron fără habar despre acest fenomen. FC Argeş este imaginea acestui judeţ, este tot ce a reprezentat vreodată mai bine Piteştiul, este echipa noastră, a tuturor şi aşa trebuie să rămână.

Sperăm ca măcar acum, autorităţile locale să întindă o mână de ajutor şi să renunţe a mai risipi banii bugetului local pe o echipă clădită doar din ambiţie politică.

Te iubim, FC Argeş!

Sursa foto: Argeş Sport