Donează 2%

Hotărăşte ce să facă statul cu banii tăi! Direcţionează 2% din impozitul pe venit către ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ARGEŞ PITEŞTI 1953 VULTURII ALB-VIOLEŢI.

Campania pentru anul fiscal 2016

Click aici pentru download formular 230

Ce este “sistemul 2%” ?

Fiecare cetăţean care obţine un venit plăteşte statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanţează servicii şi lucrări publice. Armata, poliţia, jandarmeria, funcţionarii publici, demnitarii, toţi sunt plătiţi din impozitele noastre. Probabil că te-ai gândit de multe ori că banii pe care ţi ia statul prin impozite nu sunt administraţi cum trebuie. Şi ai dreptate! Chiar şi statul a sfârşit prin a recunoaşte acest lucru şi după multe tergiversări a inclus în Codul Fiscal o prevedere numită 2%.

Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală, asociaţie sau fundaţie). Procedura este enunţată în art. 57 şi 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi este detaliată în Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 185 /15.02.2007. Se poate spune că 2% este o formă de parteneriat între cetăţean, autorităţi fiscale şi sectorul non-profit. Practic, cetăţeanul dictează statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său. Sistemul 2% funcţionează în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est.

Ce nu este “sistemul 2%” ?

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare, donaţie sau contribuţie. Această sumă nu reprezintă o cotă parte din pensia privată obligatorie, şi nu are nici o legătură cu aceasta. Direcţionarea a 2% din acest impozit nu presupune nici o cheltuială din partea cetăţeanului şi nici nu afectează alte contribuţii ale acestuia. Această sumă reprezintă o fracţiune din impozitul pe care îl plăteşti statului în fiecare an.

Această sumă de 2% din impozitul plătit statului este direcţionată de către stat din banii încasaţi de la cetăţean către organizaţia non-guvernamentală, asociaţia sau fundaţia pentru care acesta a optat. Diferenţa este că de acum poţi decide ce destinaţie să aibă această sumă, în loc să îi laşi integral statului ai posibilitatea să direcţionezi 2% din sumă către o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie sau fundaţie pe care vrei să o sprijini.

Ce facem cu banii strânşi din această campanie?

Asociaţia Fotbal Club Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb-Violeţi va folosi suma de bani strânsă pentru a asigura buna organizare a clubului. Nu se vor folosi banii în folos personal! La sfârşitul anului, când statul va repartiza aceşti bani asociaţiei noastre, vom face publică această sumă!

Cum să procedezi?

Dacă te-ai hotărât să alegi ca beneficiar Asociaţia Fotbal Club Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb-Violeţi, notează datele de identificare:

Denumire entitate non-profit: ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ARGEŞ PITEŞTI 1953 VULTURII ALB-VIOLEŢI

Cod fiscal: 34716722

Cont bancar IBAN: RO43BTRLRONCRT0296886201

a. Dacă anul trecut ai avut venituri DOAR DIN SALARIU:

Completează Cererea 230, “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual” pe care o găseşti pe site-ul nostru sau pe site-ul Ministerului Finanţelor. Trebuie să completezi datele personale de la Capitolul I, iar jos semnătura şi data. Atât!

La menţiunea “Suma” nu este necesară completarea, organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii. Formularul şi copia Fişei Fiscale se depun direct la Administraţia Financiară de care aparţii sau se trimit prin poştă, cu scrisoare recomandată. Data limită a depunerii / trimiterii este 15 mai 2014 (data depunerii sau a poştei)!

b. Dacă anul trecut ai avut venituri din alte surse sau numai venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, etc):

Completează Declaraţia 200, “Declaraţie specială privind veniturile realizate” (ar trebui să o primeşti acasă; daca nu s-a întâmplat, o găseşti alăturată). Completează obligaţiile legale ce îţi revin. La menţiunea “Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula şi vira suma admisă, conform legii. Trimiterea / depunerea se face ca la punctul a.

Ultima zi de depunere a declaratiilor : 25.05.2017

Gata! De-acum poţi avea mulţumirea că măcar o mică parte din bugetul statului va ajunge acolo unde doreşti tu! Nu te limita doar la persoana ta, poti convinge prieteni, rude, cunostinte!

Sponsori

Parteneri

Parteneri Media

Acesta este site oficial al FC Argeş Piteşti 1953. ©2018 Toate drepturile sunt rezervate.