Stema

De-a lungul timpului, FC Argeş (sau Dinamo Piteşti, cum s-a mai numit) a purtat diverse steme, fiecare reprezentativă pentru perioada de timp în care a fost folosită.

Primul logo folosit a fost acel D, de la Dinamo, pe care l-au purtat toate echipele ce aveau legătură cu această denumire. De asemenea, am regăsit această emblemă şi pe tricourile echipei din acea perioadă.

La 1 martie 1968, Dinamo Piteşti îşi schimbă organizarea, devenind Fotbal Club Argeş. Odată cu această modificare, şi stema clubului a avut de “suferit”. Stema era pentru prima dată în culorile alb şi violet, iar în centrul ei era reprezentată o minge de fotbal veche, aurie. Dovezile sunt o insignă din acea perioadă.

În 1973, la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea clubului, FC Argeş poartă o nouă stemă, asemănătoare cu cea dinainte. Dovadă este inscripţia de pe pista de atletism la sărbătoarea FC Argeş 20 de ani.

Din 1974 până în 1978, stema folosită este aceeaşi de la începutul anilor 70, doar că mingea este puţin schimbată, având cunoscutele petice alb-negre. Din 1978, stema folosită este una simplă, capătă o nouă formă.

În 1983, la sărbătoarea FC Argeş – 30 de ani de la înfiinţare, s-a folosit o stemă pe care e pentru prima dată menţionat anul înfiinţării.

Din 1983 şi până în 1993, FC Argeş a folosit aceeaşi emblemă. A fost primul logo pe care a fost reprezentat un vultur.

Odată cu preluarea echipei de către Uzinele Dacia, stema a fost puţin schimbată, iar pe la iniţialele FCA s-a mai adăugat şi D, devenind FC Argeş Dacia.

În 2002, stema a fost restilizată, fiind asemănătoare cu stema din anii 80.

logo-fc-arges-6

În 2014, suporterii reînfiinţează echipa în Liga a IV-a, iar stema folosită va fi inspirată din cea din 1968.

arges-logo-280x300

Sponsori

Parteneri

Parteneri Media

Acesta este site oficial al FC Argeş Piteşti 1953. ©2018 Toate drepturile sunt rezervate.